Pravila zimske lige 2020

OSNOVE

Axe Throwing Europe Zimska Liga 2020 ne šteje za točkovanje v »WATL Zimska liga«, ker je sistem tekmovanja prilagojen slovenskim razmeram. Šteje pa kot kvalifikacije za Državno prvenstvo po WATL standardih (organizacije WORLD AXE THROWING LEAGUE), katere član je AXE THROWING EUROPE.

V centru veljajo pravila centra Axe Throwing Europe na Kajuhovi 35: https://axe-throwing.si/  , na samo tekmovanje pa po pravilih WATL, ki so nekoliko spremenjena.

1) Nova WATL pravila

WATL je sredi 2019 deloma spremenil pravila, ki se jih bomo v osnovi držali tudi v Zimski ligi 2020.

Pravila so v celoti dosegljiva na:
https://worldaxethrowingleague.com/axe-throwing-rules/

Ključne spremembe od Zimske lige 2019 so:
Killshot je precej manjši, 3.81cm v premeru (prej 6.5cm)
Killshot je vreden 8 točk – velja pa v 5 in 10 metu (prej 10 točk in samo v 10 metu)
– Če tekmovalec ne zadene killshota, prejme 0 točk.
– Maksimalno število točk je še vedno 64.

Druge pomembne informacije glede pravil:
– Tekmovalec lahko prinese svojo sekiro, ki mora ustrezati WATL standardom, ki so dosegljivi na zgornji povezavi. Sicer velja – teža glave sekire od  453 g do 793 g. Glave sekir “Axe Throwing Europe” tehtajo 600 g.
Maksimalna teža: 1,36 kg (z ročajem vred). Rezilo ne sme biti daljše kot 10,16 cm, skupna dolžina ne več kot 48,26 cm in ne manj kot 30,48 cm (naše so dolge 38,5 cm). Ročaj: najraje lesen, če je kovinski ali plastičen pa ne sme biti gumiran.

2) Pravila tekmovanja

Štirje redni (pred)tekmovalni dnevi, ki štejejo kot kvalifikacije za državno prvenstvo bodo enkrat mesečno, ob sredah:  22. januarja, 12. februarja, 18. marca in 15. aprila v centru Axe Throwing Europe® na Kajuhovi 35.

Vsak (pred)tekmovalni dan bo samostojen turnir s 40 meti na tekmovalca. Da bo naše druženje še bolj zanimivo letos na vsakem dogodku uvajamo še »play off« tekmovanje za 16 najboljših, s čimer dobimo zmagovalca posameznega turnirja.

Finalni (peti) turnir, ki velja za Državno prvenstvo v prvenstvo v metu sekire WATL SLOVENIA 2020, pa bo v petek 15. maja 2020. Nanj se uvrsti 16 najboljših iz 4 turnirjev zimske lige.

Tekmovanja se lahko udeležijo:

 • Vsi, ki ste se na Kajuhovi 35 že udeležili rednega termina sekirometa ALI
 • Vsi, ki boste pred turnirjem opravili 15 minutni brezplačni tečaj in izpit iz metanja sekire (če ste začetniki, to ni ovira)
 • Starost – veljajo pravila centra. Za mladoletne velja, da je pripročena starost vsaj 12 let + spremstvo polnoletnega skrbnika

Pomembno:

 • Organizator lahko iz tekmovanja izloči osebe, ki so vinjene, ne spoštujejo pravil ali se na tekmovalnem mestu ne pojavijo ob predvidenem času.
 • Tekmovalec se s podpisom izjave strinja s splošnimi pogoji centra in s pravili turnirja. Ker je dogodek javen, se strinja z objavami fotografij ali video posnetkov s turnirja.

Ne prezrite! 

 • V sistem točkovanja za zaključni peti turnir se štejejo samo točke iz 40 metov (ne pa tudi dodatne točke iz “play-offa” posameznega turnirja).
 • V “play-offu” na rednem turnirju tekmujemo po enostavnem “play-off” sistemu v serijah po 10 metov. V osmini finala, četrtfinalu in polfinalu na 2 dobljeni seriji, v finalu in tekmi za tretje mesto pa na 3 dobljene serije.
 • Za sodelovanje na zaključnem turnirju (Državnem prvenstvu) bo potrebna udeležba na 3 od 4 (pred)tekmovalnih dnevih, saj tekmovalec lahko 1x nadomešča zamujen tekmovalni dan. 40 metov se nadomesti po koncu rednega dela tekmovanja.
 • Maksimalno število točk iz 4 turnirjev je: 4x po 4 serije po 64 točk = 1024 točk.

Sistem zaključnega turnirja – DRŽAVNO PRVENSTVO  v metu sekire WATL SLOVENIA 2020:

 • Enako kot lani. Po sistemu na izpadanje, v serijah na dve dobljeni seriji po 10 metov. Z repasažom.

Nagrade:

Poleg medalj in diplom za pve tri prejme zmagovalec tudi

 • Glavno nagrado – ker ne moremo 100% zagotoviti udeležbe zmagovalca na European Open turnirju v metu sekire  v Londonu – lokacija in termin se namreč še potrjujeta na nivoju WATL lige – bomo zmagovalcu namenili nagrado v višini 1.000 € – bodisi za kritje stroškov udeležbe na European Open, ali porabo po lastni izbiri. 

Nagradni sklad za tekmovalce bodo obogatili tudi naši partnerji:

 • mBills mobilna denarnica, s katero lahko uživate v trenutku – brez provizij in brez skrbi (ODSEKAJTE STROŠKE!)
 • radijska postaja, ki vrti najboljši čisti rock: Rock Radio
 • slovenska craft pivovarna Hopsbrew
 • in še več  – nagradni sklad se še izgrajuje – Spremljajte našo FB in spletno stran, kjer bomo dodatne nagrade sproti objavljali.

Če želite postati sponzor Zimske lige in Državnega prvenstva nas kontaktirajte na info@axe-throwing.si.

Prijavnina:

 • 14€ na osebo na vsak turnir (sprotna plačila na blagajni)
 • 44€ na osebo za paket 4 turnirjev in zaključnega turnirja (enkratno plačilo na prvem turnirju)
 • 84€ na osebo za paket 4 turnirjev, zaključnega turnirja in 5 trening terminov pred vsakim turnirjem (enkratno plačilo na prvem turnirju)

Prijave:

Obvezne predhodne prijave. Število tekmovalcev je omejeno, pohitite! Obrazec za prijavo tule >> Stran Zimske Lige. 

 

—-

Arhiv: Pravila 2019 tule.