Pustni vikend smo pričeli s petkovim rekreativnim turnirjem v metu sekire, ki je tokrat potekal v maskah, poleg tega pa smo ga nadgradili v res usekan pustni žur z nastopom Kataye – na šanku! Večer pa je je začinilo kar nekaj presečenj.

Toda najprej resni del večera – rekretivni turnir.  Na turnirju se je pomerilo 34 igralcev, v štirih krogih po deset metov. Ker ni šlo za turnir zimske lige WATL, so hišna pravila tokrat dopustila, da se je modra pika lahko štela v vsakem metu. Nekateri tekmovalci so prilagodili svojo taktiko in merili le v modro, število točk pa je bilo precej višje kot na turnirjih WATL lige (praviloma modra šteje le, če se jo zadane v  zadnjem, desetem metu).

Druga posebnost tega turnirja je bila, da je bila druščina nadvse pisana, saj so sekire metali vikingi, drvarji, zajčki, prašički, padalci, mumije, usekani klovni, roparji in detektivke, kavbojke, redovniki, opaženi so bili tudi Ace Ventura, Pika Nogavička, skrivnostna blondinka in slovenska beštija.

Po štirih krogih smo dobili polfinaliste, štiri fante in štiri dekleta. In tu je prišlo naslednje presenečenje:  Aša Grahelj, je gladko pometla z vsemi konkurenti in konkurentkami in prepričljivo zmagala z 203 osvojenimi točkami – v playoffu na izpadanje v nadaljevanju pa se je Aša  – da bo bolj napeto – pridružila močnejši, moški kategoriji.

Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile: Nika Kaplja, Sarah Puškaš, Katja Fuchsjäger in Nataša Krapež, v napetem polfinalu si je Katja priigrala nekoliko več točk kot Nika.

V močnejši kategoriji so sekire pomerili Aša Grahelj, Miran Vidic, Bernard Šutič, Matej Šircelj, Tomaž Krušič, Žan Tratnik, Jože Tomšič in Peter Arčon. V zadnjem obračunu pa je Bernardu uspelo za las premagati Ašo.

In zato smo na tem neformalnem in nenavadnem turnirju dobili kar tri zmagovalce: Bernarda Šutiča, Katjo Fuchsjäger in moralno zmagovalko turnirja, Ašo Grahelj.  Vsem trem iz srca čestitamo!

Turnir smo zaključili s predstavitvijo Axe-crossa, mešanico sekirometa in biatolona, kjer tekmovalci, v omejenem času, med tekom v tarče zmečejo deset sekir zapored.

Potem pa smo sekire zaklenili na varno in si oddahnili ob odličnih, za vse prste obliznit dobrih “pulled pork” burgerjih, ki jih posebej za ta dogodek pripravila ekipa Orehovega gaja.  Za piko na i pa nam je s šanka zapela rockersko razpoložena Kataya in dvignila na noge celotno prizorišče. Dogodek, ki ga je nedvomno treba ponoviti!