Zimska liga v Sekirometu™2019-04-18T13:44:56+00:00

Prek zimske lige do državnega prvenstva v v metu sekire WATL SLOVENIA 2019

Zimska liga meta sekire bo potekala med januarjem in majem 2019 v Axe Throwing Europe™ centru na Kajuhovi 35 v Ljubljani in bo štela za državno prvenstvo po sistemu WATL.

Zimska liga ima sedem rednih tekmovalnih dni (turnirjev) in zaključni osmi dan sredi meseca maja, na katerem se pomerijo najboljši tekmovalci v sistemu na izpadanje. Zmagovalec zaključnega turnirja bo okronan za zmagovalca Zimske lige in obenem prvega državnega prvaka Republike Slovenije v metu sekire po sistemu WATL.

Metanje sekire je primerno za vsakogar in predznanje ni potrebno. Večina tekmovalcev je začetnikov, ki jih naši inštruktorji po hitrem postopku izobrazijo o varnosti in izurijo v umetnosti metanja sekire. Pridite poskusit – zagotavljamo, da boste ob metanju sekire in tekmovanju z najboljšimi začutili tisti naval adrenalina, ki zasvoji, in da se bo navdušenje stopnjevalo iz tedna v teden vse do zadnjega tekmovalnega dne.

PRAVILA: Tekmuje se po sistemu WATL in pravilih Axe Throwing Europe™ centra na Kajuhovi. Kako poteka turnir? 

Tekmovalci se v sedmih kvalifikacijskih turnirjih pomerjio v dvobojih v štirih krogih – vsak ima deset metov na krog. Na vsakem turnirju torej opravite 4 tekmovalne dvoboje po 10 metov. Maksimalno število točk na posamezno tekmo/dan/ligo je 64/256/1792. V skupno razvrstitev šteje skupno število točk, v končnem seštevku odloča tudi število zmag.

Preberite si več o pravilih tukaj >>

DATUMI: Zimska liga ima sedem rednih tekmovalnih dni (16.1., 30.1, 13.2,. 6.3, 20.3, 3.4, 17.4) in zaključni osmi dan (15.5.), na katerem se pomerijo najboljši tekmovalci v sistemu na izpadanje. Zmagovalec zaključnega turnirja bo okronan za državnega prvaka in zmagovalca Zimske lige WATL SLOVENIA 2019.

REZULTATI ZIMSKE LIGE

Preveri rezultate Zimske lige v metu sekire!

Oglej si rezultate sedmih turnirjev Zimske lige in skupni seštevek.
REZULTATI ZIMSKE LIGE

Pogosta vprašanja

Če se želite samo zabavati, je to stvar vaše odločitve, saj lahko pridete tudi samo enkrat. Če se želite kvalificirati na DP pa je potrebna udeležba na najmanj petih ligaških dogodkih v trajanju 2-3 ure, ki bodo med januarjem in aprilom. Skupno je ligaških dogodkov 8. Sedem v predtekmovanju in zaključni dan s play-off turnirjem na izpadanje.

Ni problema. Vsi dogodki zimske lige v fazi predtekmovanja so odprti dogodki. Če se želite kvalificirati na državno prvenstvo, pa se morate udeležiti vsaj 5 dogodkov Zimske lige.

Ne, v kolikor zadostite osnovnim pogojem prisotnosti na najmanj petih dogodkih. Po pravilih WATL lige, lahko manjkate na dveh od sedmih dogodkov v fazi predtekmovanja.

Da, vseh sedem dogodkov v fazi predtekmovanja je enakovrednih. Odsotnost na prvem dogodku boste nadoknadili z dvakratnim številom metov na naslednjem dogodku. Več kot dvakratnega števila metov ni možno nadoknaditi na isti dan.

V tem primeru morate napovedati odsotnost na naslednjem dogodku in nadoknaditi bodoči manjkajoči dan. Šesti dan boste opravili 2x po 40 metov.

Manjkajoči dan nadoknadite na enem izmed naslednjih predtekmovalnih dni. Ta dan boste metali 80 metov namesto 40. Zadnji dan, ko lahko nadoknadite manjkajoče dni je 7 tekmovalni dan.

Vsak dan tekmovanja opravite 4 tekmovalne dvoboje po 10 metov. Maksimalno število točk na posamezno tekmo/dan/ligo je 64/256/1792.

Seveda! Liga je predvsem stvar rekreacije, druženja in preizkušanja nečesa novega. Večina ljudi na dogodkih bo skoraj popolnih začetnikov.

90 odstotkov ljudem se sekira zapiči v prvih treh poizkusih. Vse je stvar pravilne razdalje in upoštevanja napotkov naših prijaznih inštruktorjev oziroma axe-pertov.

  1. Zmagovalci dosedanjih rekreativnih turnirjev v Sloveniji so v predtekmovanju dosegli nekaj več kot 200 točk.

365 cm od tarče. Sekira ob pravilnem metu do tarče opravi eno samo rotacijo.

Glava je težka 600g, skupna teža pa samo nekaj več.

Starost tekmovalcev določajo pravila centra, kjer poteka turnir. V Axe Throwing Europe™ priporočamo, da so otroci stari vsaj 12 let – mladoletni tekmovalci morajo biti obvezno v družbi starša ali skrbnika.

Prijavi se na klubski termin

Prijava na termin za trening

ob nedeljah od 17.00 do 20.00
Prijavi se na klubski termin

Spremljajte rezultate – sproti jih objavljamo v stranskem meniju >>

Prijavite se in se kvalificiraj za državno prvenstvo – bližje možnosti, da postanete državni prvak, boste težko še kdaj 🙂

REZULTATI ZIMSKE LIGE

Kdo je najboljši? Kdo so zmagovalci turnirjev Zimske lige? Komu se obeta zmaga na državnem prvenstvu?

Oglej si rezultate sedmih turnirjev Zimske lige in skupni seštevek.
REZULTATI ZIMSKE LIGE

Postanite pokrovitelj Državnega prvenstva v metu sekire! Pišite nam: info@axe-throwing.si

Prijava na novice
close slider

Prijava na e-novice