Včeraj, 22. januarja zvečer se je v Axe Throwing Centru na Kajuhovi 35 v Ljubljani v Sekiromet®u odvil prvi turnir Zimske lige, ki šteje kot kvalifikacije za Državno prvenstvo v metu sekire WATL SLOVENIA 2020.

Po uvodnem ogrevanju in seznanitvijo z novimi pravili, ki jih predpisuje WATL (World Axe Throwing League), so se sekirometalci pomerili vsak v 4 dvobojih po 10 metov.

Vzdušje je bilo izjemno, lanskim tekmovalcem so se pridružili novi, več je bilo tudi deklet in gledalcev, saj so z novimi pravili tekme postale še veliko bolj napete! (“Štirica je nova šestica.”, se je govorilo, in pa “Osemka je nova desetka.”

Lestvica rezultatov tukaj: 1 TURNIR ZIMSKE LIGE 2020 REZULTATI

Na zaključni turnir, ki velja za Državno prvenstvo, se uvrsti 16 najboljših po 4 turnirjih Zimske lige, ki se bodo odvili 12. februarja, 18. marca, 15. aprila, ter zaključni turnir – Državno prvenstvo 15. maja. Ni še prepozno, da se pridružite v boju za državnega prvaka – rezulat s prvega turnirja lahko nadoknadite na katerem od treh preostalih turnirjev.

Več in prijave tukaj: https://axe-throwing.si/zimska-liga-informacije/

V nadaljevanju večera, se je najboljših 16 razigravalo v bojih na izločanje.

V zaključnem delu prvega turnirja Zimske lige je v ponovitvi lanskega finala Državnega prevenstva Zvone Turk premagal Bernarda Šutića, ki se je v finale prebil iz 16. mesta. Tretje mesto v absolutni konferenci je osvojila najboljša metalka sekire v državi, Aša Grahelj.

Alojz Urh pa je osvojil največ točk (216) za kvalifikacije za DP v uvodnem delu (turnir s štirimi tekmami po 10 metov).

Zmagovalci so se razveselili nagrad naših pokroviteljev; majice mBills – mobilna denarnica – Odsekaj stroške!, izborom odličnih craft piv slovenske Pivovarne Hopsbrew, ter se zabavali ob čistem rocku Rock Radia.