Prek zimske lige do državnega prvenstva v v metu sekire WATL SLOVENIA 2019 – finale 17. maja 2019

Reportaža in rezultati finala Prvega državnega prvenstva Sekiromet WATL SLOVENIA 2019 >>https://axe-throwing.si/tu-je-prvi-drzavni-prvak-sekiromet-watl-slovenia-2019

Zimska liga meta sekire je potekala med januarjem in majem 2019 v Axe Throwing Europe™ centru na Kajuhovi 35 v Ljubljani in šteje kot kvalifikacije za državno prvenstvo po sistemu WATL.

sedmih rednih tekmovalnih dneh (turnirjih) smo dobili 16 finalistov, ki se bodo pomerili na zaključnem turnirju na izpadanje 17. maja.  Zmagovalec zaključnega turnirja bo okronan za zmagovalca Zimske lige in obenem prvega Državnega prvaka Republike Slovenije v metu sekire po sistemu WATL.

PRAVILA: Tekmuje se po sistemu WATL in pravilih Axe Throwing Europe™ centra na Kajuhovi. Kako je potekal turnir? 

Tekmovalci so se v sedmih kvalifikacijskih turnirjih pomerili v dvobojih v štirih krogih – vsak z desetetimi meti na krog. Na vsakem turnirju so metali 40x – v štirih tekmovalnih dvobojih po 10 metov. Maksimalno število točk na posamezno tekmo/dan/ligo je bil 64/256/1792. V skupno razvrstitev je štelo skupno število točk, v končnem seštevku odloča tudi število zmag, če gre za neodločen rezultat.

Preberite si več o pravilih tukaj >>

DATUMI: Zimska liga je imela sedem rednih tekmovalnih dni (16.1., 30.1, 13.2,. 6.3, 20.3, 3.4, 17.4) in zaključni osmi dan (17.5.), na katerem se bo pomerilo najboljših 16 tekmovalcev v sistemu na izpadanje. Zmagovalec zaključnega turnirja bo okronan za Državnega prvaka in zmagovalca Zimske lige WATL SLOVENIA 2019.

REZULTATI ZIMSKE LIGE

Preveri rezultate Zimske lige v metu sekire!

Oglej si rezultate sedmih turnirjev Zimske lige in skupni seštevek.
REZULTATI ZIMSKE LIGE

Pogosta vprašanja

Če se želite samo zabavati, je to stvar vaše odločitve, saj lahko pridete tudi samo enkrat. Če se želite kvalificirati na DP pa je potrebna udeležba na najmanj petih ligaških dogodkih v trajanju 2-3 ure, ki bodo med januarjem in aprilom. Skupno je ligaških dogodkov 8. Sedem v predtekmovanju in zaključni dan s play-off turnirjem na izpadanje.

Ni problema. Vsi dogodki zimske lige v fazi predtekmovanja so odprti dogodki. Če se želite kvalificirati na državno prvenstvo, pa se morate udeležiti vsaj 5 dogodkov Zimske lige.

Ne, v kolikor zadostite osnovnim pogojem prisotnosti na najmanj petih dogodkih. Po pravilih WATL lige, lahko manjkate na dveh od sedmih dogodkov v fazi predtekmovanja.

Da, vseh sedem dogodkov v fazi predtekmovanja je enakovrednih. Odsotnost na prvem dogodku boste nadoknadili z dvakratnim številom metov na naslednjem dogodku. Več kot dvakratnega števila metov ni možno nadoknaditi na isti dan.

V tem primeru morate napovedati odsotnost na naslednjem dogodku in nadoknaditi bodoči manjkajoči dan. Šesti dan boste opravili 2x po 40 metov.

Manjkajoči dan nadoknadite na enem izmed naslednjih predtekmovalnih dni. Ta dan boste metali 80 metov namesto 40. Zadnji dan, ko lahko nadoknadite manjkajoče dni je 7 tekmovalni dan.

Vsak dan tekmovanja opravite 4 tekmovalne dvoboje po 10 metov. Maksimalno število točk na posamezno tekmo/dan/ligo je 64/256/1792.

Seveda! Liga je predvsem stvar rekreacije, druženja in preizkušanja nečesa novega. Večina ljudi na dogodkih bo skoraj popolnih začetnikov.

90 odstotkov ljudem se sekira zapiči v prvih treh poizkusih. Vse je stvar pravilne razdalje in upoštevanja napotkov naših prijaznih inštruktorjev oziroma axe-pertov.

  1. Zmagovalci dosedanjih rekreativnih turnirjev v Sloveniji so v predtekmovanju dosegli nekaj več kot 200 točk.

365 cm od tarče. Sekira ob pravilnem metu do tarče opravi eno samo rotacijo.

Glava je težka 600g, skupna teža pa samo nekaj več.

Starost tekmovalcev določajo pravila centra, kjer poteka turnir. V Axe Throwing Europe™ priporočamo, da so otroci stari vsaj 12 let – mladoletni tekmovalci morajo biti obvezno v družbi starša ali skrbnika.

 Reportaža in rezultati finala Prvega državnega prvenstva Sekiromet WATL SLOVENIA 2019 >>https://axe-throwing.si/tu-je-prvi-drzavni-prvak-sekiromet-watl-slovenia-2019