UPDATE 13.03.: 

Kljub temu, da trenutna prepoved javnih prireditev velja za dogodke z več kot 100 udeleženci in kljub vsem previdnostnim ukrepom (spodaj) smo sklenili, da pomagamo zajeziti širjenje koronavirusa s tem, da s ponedeljkom, v času začasne prekinitve izvajanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti med 16. in 27. marcem začasno prenehamo sprejemati nove rezervacije. Turnir, planiran za 18.03 bo prestavljen. 

Novica 11.03. Arhiv:

V centru Axe Throwing Europe na Kajuhovi 35 igra Sekiromet® poteka le za majhne skupine, ob predhodni rezervaciji in ob spoštovanju dodatnih preventivnih ukrepov. Iz preventivnih razlogov bo turnir dne 18.03. PRESTAVLJEN.         

Igra SEKIROMET se odvija v prostornih in zračnih prostorih, v majhnih skupinah oseb (sklenili smo, da se samo-omejimo na največ 50 igralcev).  V praksi pa so skupine še bistveno manjše, zato te dni obratujemo ob vnaprejšnji rezervaciji prek spletne strani ali telefonske številke in seveda, ob upoštevanju dodatnih previdnostnih ukrepov in priporočil.

Skrbno spremljamo priporočila NIJZ in Ministrstva za zdravje. Ker od 9. marca velja odredba, s katero je prepovedano zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi.

NOVO: OBVESTILO GLEDE TURNIRJA 18. marca 2020 – skladno z razvojem situacije in priporočili: sprejeli smo sklep, da se turnir v sekirometu PRESTAVI. Nov termin bomo objavili, ko se razmere stabilizirajo: tekmovalce pa obvestili tudi po elektronski pošti.  

Varnost igralcev kot seveda zaposlenih je na prvem mestu. Zato smo ob upoštevanju visokih higienskih standardov in varnostnih napotkov, smo sprejeli dodatne preventivne ukrepe:

  • po vsaki igri prostore skrbno prezračimo

  • po vsaki igri razkužimo površine, katerih se dotikajo igralci (npr. držalo sekire, pulti, mize, šank, kljuke, toaletni prostori …)

  • obiskovalce naprošamo, da si ob prihodu umijejo roke z milom in vodo, da zmanjšamo možnost vnosa povzročiteljev bolezni od od zunaj / ali roke razkužijo

  • na voljo so dezinfekcijska sredstva za razukuževanje rok (z najmanj 60% etanola)

  • Sproti spremljamo napotke NIJZ in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije

Priporočila za obiskovalce:

  • Igre naj se udeležijo le povsem zdravi igralci. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

  • Roke si pred samo igro (ob prihodu) skrbno umijemo z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola.

  • Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan. Roke redno umivamo / razkužujemo.

  • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.

  • Sproti spremljamo napotke NIJZ in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije

Citat s strani NIJZ (11.03.2019 0b 15.00 uri) Razumljivo je, da pojav nove bolezni v javnosti povzroča zmedo, strah, negotovost in občutek nemoči. Kljub temu je pomembno, da pojav novega koronavirusa ne ohromi našega vsakdanjega življenja. 

PS: ker prihaja pomlad, pa morda teambuilding s Sekirometom lahko izvedemo tudi v naravi – naša mobilna prikolica je pripravljena!

Ljubljana, 11.03.2020 ob 15.20 uri