Prvi turnir v družabnem Sekirometu™ je za nami!  Zmaga je šla v roke Simona Šege in Tjaše Janovljak, ki sta z natančnimi meti posekala vse ostale tekmovalce.

V sredo, 28.11. je  v centru Axe Throwing Europe™ na Kajuhovi 35 v Ljubljani  potekal prvi turnir v družabnem Sekirometu™.  V sproščenem, a tekmovalnem vzdušju se je pomerilo 34 tekmovalcev. Po 40 metih v predtekmovanju se je 8 najboljših uvrstilo v play off. S konkurenco je najbolj prepričljivo pometel Simon Šega, pri dekletih pa je prvo mesto osvojila Tjaša Janovljak.

Poleg prav posebne, odsekane medalje sta prejela tudi nagradi, darilna bona za Sekiromet™ za pet igralcev.

Mnogi tekmovalci (med njimi smo opazili tudi štirikratnega svetovnega prvaka v metu motorke Denisa Sevenška) so se na turnir v družabnem Sekirometu™ še posebej pripravili, tudi z opravo v gozdarskem slogu, zato sta Skupina Orehov gaj in Escape Room Enigmarium, ki stojita za projektom #sekiromet™ podelila še dve nagradi za najboljši stil. Igro pobega »Zmajev tempelj« bodo tako odigrale kočevske Košutke, v eno od sob pobega Enigmarium pa bo svoje prijatelje povabil Zajklar.

Tekmovalci so povedali, da so se izvrstno zabavali – zato ekipa Axe Throwing Europe™ napoveduje, da bodo klubski turnirji prerasli v redne dogodke, klubska v slovensko ligo, ter prek evropske v svetovno.

Axe Throwing Europe™Ljubljana je član in največji evropski center lige WATL (World Axe Throwing League), največje svetovne zveze s 70 člani v 65 državah po svetu. 15. decembra bo v Chicagu potekalo svetovno prvenstvo, ki ga bo prenašala tudi televizija ESPN. Naslov svetovnega prvaka bo pred 64 izzivalci branil Chris Morning. Verjamemo, da se bo naslednje leto med tekmovalci znašel tudi kak Slovenec ali Slovenka.

Utrinki s prvega #sekirometa™ ter sproščenega druženja v spodnji fotogaleriji.