Čestitke državnemu prvaku Zvonetu Turku za zmago na prvem državnem prvenstvu Sekiromet™ WATL Slovenia 2019

Na finalnem turnirju Zimske lige Sekiromet™ WATL Slovenia 2019  , ki je potekal 17.05.2019 v Axe Throwing Europe Centru na Kajuhovi 35 v Ljubljani, se je po sistemu WATL  (World Axe Throwing League) pomerilo 16 tekmovalcev, ki so se uvrstili v finale po seriji sedmih kvalifikacijskih turnirjev.

Na prvem državnem prvenstvu v metu sekire po sistemu Watl sta se po dva finalista pomerila v dvobojih po 10 metov na dve dobljeni seriji.  Nastopili so:

drzavno prvenstvo sekiromet finalisti 17-5-19

Simon Šega in Dragan Vučič,  Zvone Turk in Nataša Potočnik, Zlatko Permoser in Aleš Lapuh, Bernard Šutić in  Bojan Zalar, Robert Lisac in Dušan Ložar, Miran Vidic in Filip Turk, Aša Grahelj in Gregor Furlan, Peter Arčon in Periša Bašarić.

Zmagovalci so igrali naprej v W turnirju, poraženci prvega kroga pa so igrali naprej v v repasažu (U-turnir) po enakem sistemu kot zgoraj.   Tokrat je bilo med finalisti zaznati tudi nekaj treme, zato se karte premešale tudi v nepričakovanih smereh.

drzavno prvenstvo sekiromet finale Bernard in Zvone 17-5-19

Zmagovalca W (Zvone Turk) in U turnirja (Bernard Šutić) sta se pomerila v velikem finalu, ki se je igral na na tri dobljene serije. Po res napeti tekmi, kjer so odločali milimetri in je bilo za zmago treba odigrati kar nekaj tekem je na koncu zmagal Zvone Turk!

drzavno prvenstvo sekiromet razvrstitev 17-5-19

Vzdušje  je bilo fantastično – tekmovalci, ki so na turnirjih postali že pravi prijatelji so navijali in spodbujali drug drugega, simpatična in tokrat tudi zelo stroga inštruktorja Anže in Rene sta pod budnim očesom komisarja WATL lige Žige Novaka preštevala točke, navijače naših finalistov pa je spodbujal tudi izvrsten komentator.

Večer se je po podelitvi kolajn in nagrad najboljšim štirim –  na naslovni sliki povsem zgoraj – z leve proti desni – srebrni Bernard Sutić, državni prvak Zvone Turk, najboljša v ženski konkurenci Aša Grahelj in tretjeuvrščeni Zlatko Permoser.)

Zlata Zvone in Aša sta domov odnesla tudi hudo resni cepilni sekiri, ki ju je v nagradni sklad prispevalo podjetje Fiskars. Zahvaljujemo se tudi pokroviteljem craft pivovarni HopsBrew, Pivovarni Rebel in Rock Radiu ter seveda, izvrstni ekipi Orehovega gaja, ki je poskrbela za fenomenalne “pulled pork” sendviče, ter punk rock skupini R(i)T, ki nas je zabavala še dolgo v noč!

drzavno prvenstvo sekiromet r(i)t 17-5-19

Sledite nam na Facebooku in Instagramu.

Fotogalerija finalnega turnirja Zimske lige Sekiromet™ WATL Slovenia 2019