Pomerite se za naslov državnega prvaka v Sekirometu® v Zimski ligi – Državnem prvenstvu v metu sekire WATL SLOVENIA 2020!

22. januarja 2020 začenjamo z Zimsko ligo, ki bo štela kot kvalifikacije za Državno prvenstvo v metu sekire WATL SLOVENIA 2020. Letos bo tekmovanje enostavnejše, nagrada za zmagovalca pa naravnost odlična!

Državno prvenstvo v metu sekire WATL SLOVENIA sekiromat sekiroemt

PREGLED LANSKEGA LETA

Novembra 2018 smo odprli prvi center AXE THROWING EUROPE – SEKIROMET v Sloveniji in v  letu dni postali ena najbolj priljubljenih (morda celo najbolj seksi) družabnih aktivnosti. O tem novem odbitem (in močno fotogeničnem) športu oziroma zabavi  so poročali praktično vsi časopisi, revije, spletni mediji in televizije v Sloveniji in najbrž ni Slovenke ali Slovenca, ki ne bi slišal o njem.

Ocenjujemo, da se je v letu 2019 v metu sekire  pomerilo kakih 10.000 nasmejanih sekirometalcev, poleg Axe throwing Europe centra na Kajuhovi ter pod hrasti v Orehovem gaju smo Sekiromet® (ki je medtem postal zaščitena in prepoznavna blagovna znamka) promovirali tudi z mobilno prikolico na številnih odmevnih dogodkih: Grajskih dnevi na Ljubljanskem gradu, pred Švicarijo v Tivoliju, pred Cankarjevim domom, na Ljubljanski Špici, na plaži v Strunjanu, na Metal Days v Tolminu, v Cvetličarni, na Festivalu lesa v Kočevju, na Državnem tekmovanju slovenskih gozdnih delavcev v Postojni, na dogodku Rock Radia na SEMPLU v Portorožu in odpotovali celo vse do Zagreba (dogodek z našo mobilna enoto velja za PRVI axe throwing na Hrvaškem) in odpotovali celo vse do Beograda!

Za piko na i  pa smo z dogodkom »Launch Axe Throwing Europe« na festivalu Conventa Crossover prepričljivo osvojili nagrado: CONVENTA BEST EVENT AWARD 2019 – Winner of the audience, se prebili na drugo mesto v kategoriji “Fun and games” na portalu Trip Advisor (na prvem je soustanovitelj projekta Sekiromet®:  Escape room Enigmarium®).

TURNIRJI IN DRŽAVNO PRVENSTVO 2019

Poleg rekreativnih turnirjev  –  posebej so nam v spominu ostali Božični AXE-perience turnir, ter Pustni in Haloween turnir, kjer so sekire metali vikingi, čarovnice, drvarji in druga izbrana druščina – smo lani prvič organizirali Zimsko ligo 2019 – ki je posekala vse!

Športno tekmovanje »Zimska liga – Sekiromet WATL SLOVENIA 2019« je kot serija sedmih turnirjev potekala od januarja do maja 2019 in štela kot kvalifikacije za državno prvenstvo.

Maja 2019 smo na prvem državnem prvenstvu v napetem boju med 16 finalisti proglasili prvega državnega prvaka v metu sekire WATL SLOVENIA 2019: Zvoneta Turka iz Kočevja!

NOVO V ZIMSKI LIGI  2020

Letos bo turnirjev manj (štirje turnirji, en na mesec) – pogoj za udeležbo na državnem prvenstvu bodo trije turnirji in zadostno število točk za preboj v finale. V tekmovalnem delu nas čaka nekaj sprememb v skladu z novimi WATL pravili,  hkrati pa vas čaka še več ugodnosti, še posebej za vse, ki bodo met sekire umestili v svoj koledar redne rekreacije. Natančna pravila so objavljena na strani pravila-zimska-liga-v-sekirometu-watl-slovenia/

POMEMBNI DATUMI

Štirje redni (pred)tekmovalni dnevi, ki štejejo kot kvalifikacije za državno prvenstvo, bodo enkrat mesečno, ob sredah:

  • 22. januarja ob 19.00 uri  – nič ni zamujeno, če vas ni bilo na januarskem turnirju, mete lahko nadoknadite na naslednjih turnirjih 
  • 12. februarja ob 19.00 uri,
  • 18. marca ob 19.00 uri,
  • 15. aprila ob 19.00 uri,
  • v petek 15. maja 2020 pa bo v centru Axe Throwing Europe® na Kajuhovi 35 finalni (peti) turnir, ki velja za Državno prvenstvo v prvenstvo v metu sekire WATL SLOVENIA 2020

NAGRADA

Nagradni sklad se še dopolnjuje (več tule) in ga bomo sproti osveževali – podjetja vabimo tudi k partnerskem sodelovanju.

Glavna nagrada:  Ker ne moremo 100% zagotoviti udeležbe zmagovalca na European Open turnirju v metu sekire po sistemu WATL  – lokacija in termin se namreč še potrjujeta na nivoju WATL lige – bomo zmagovalcu namenili 1.000 € – bodisi za kritje stroškov udeležbe na European Open, ali porabo po lastni izbiri.   

Nagradni sklad za tekmovalce bodo obogatili tudi naši partnerji:

  • mBills mobilna denarnica, s katero lahko uživate v trenutku – brez provizij in brez skrbi
  • radijska postaja, ki vrti najboljši čisti rock: Rock Radio
  • slovenska craft pivovarna Hopsbrew
  • in še več  – nagradni sklad se še izgrajuje – Spremljajte našo FB in spletno stran, kjer bomo dodatne nagrade sproti objavljali.

KDO BO NOVI DRŽAVNI PRVAK v metu sekire WATL SLOVENIA 2020?

PRIJAVA NA TURNIR

POSTANI DRŽAVNI PRVAK/-inja!

Preberi več o državnem prvenstvu in se čimprej prijavi na turnir! Pravila, nagrade in prijavni obrazec na linku >>
PRIJAVA NA TURNIR